top of page
Hier waak ik
Neeland
Het is de moeite
IMG_6734.JPG

Drie illustratieposters voor drie verschillende voorstellingen georganiseerd door Out of the Books.

Illustratie 1 bij 'Hier waak ik' door Janne Desmet: 'Ik loop over straat met mijn sjakosj tegen mijn lijf geplakt, controleer ik drie keer per dag mijn deurslot, hamer ik mijn ramen dicht en koop een derde ketting voor mijn fiets. Ik loop in mijn stad en ik ben bang. Ik loop in mijn stad en zie het overal bij iedereen gebeuren. Ik loop in mijn stad en bereid me voor op een volgende diefstal. Ik loop in mijn stad en bereid me voor op een volgende diefstal. Ik loop in mijn stad en kijk constant achterom. Ik loop in mijn stad en beslis: hier moet ik een voorstelling over maken.' 

Illustratie 2 bij Neeland door Soufiane Chilah en Nic Balthazar.

“Het eerste Nederlandse woord dat ik hoorde was nee. Nee, nee. Overal nee. Ik weet nog dat ik dacht: Daarom noemen ze het neelands.”

Neeland van Nic Balthazar is een verhaal over de even harde als hoopvolle zoektocht van jonge asielzoekers naar geluk. Neeland wordt niet enkel begeleid door muziek maar ook – hoe kan het ook anders bij een filmmaker – door beeld. Door de uitstekend acteerprestaties van  Soufiane Chilah krijgt dit verhaal nog meer kracht en geloofwaardigheid.

Illustratie 3 bij ‘Het is de moeite’ door Maud Vanhauwaert:

Het is de moeite
Ik zit met mijn hoofd tussen mijn knieën.
Plots aait er iemand over mijn bol.
Ik kijk op.
Ah, zegt hij, ik dacht dat je een hond was.
Het is niet erg, zeg ik.
Het is wel erg, zegt hij.
Mijn hond is net gestorven.

tekst website.jpg
bottom of page