top of page
IMG_6730.JPG
Schermafbeelding%202020-04-15%20om%2011.
woudreuzentitel_edited.png

In deze audiovisuele voorstelling duikt het gezelschap in het leven van een kleine gemeenschap. Door interviews met de bewoners leggen ze het netwerk van een typisch Vlaams dorp bloot. De bomen vormen de achtergrond. Ze slaan op hun beurt alles gade. Ze groeien terwijl de ene generatie de andere opvolgt.

 

Hier praten de bomen met elkaar is een voorstelling waarin er live beelden worden gemaakt terwijl u naar een podcast luistert. Naast een filmdoek staat een houten meubel dat dienst doet als een kleine filmstudio. Twee spelers creëeren ter plaatsen een verhaal aan de hand van vertellingen en interviews. Ze tonen beelden, objecten en foto’s die een dorp reconstrueren en tot leven wekken.
Het geheel speelt met genres als documentaire, reportage, object theater of lecture performance.

+

Op 20 maart 2021 lanceren wij de podcast Woudreuzen. Deze podcast is het vervolg op de audiovisuele voorstelling Hier praten de bomen met elkaar.

Voor de podcast keerden we terug naar dat dorp. We wandelden met een boswachter en kwamen tijdens onze wandeling verschillende mensen tegen: een oude café-uitbaatster in een rusthuis, een kuisvrouw die niet met pensioen wil, een migrant die zijn thuisland ontvluchtte en na 20 jaar voor het eerst terugkeerde, en een notaris langs de snelweg.

Deze website beweegt zich tussen radiodocumentaire en beeldverhaal. De podcast Woudreuzen brengt audiovisueel theater veilig tot bij de bezoekers thuis.

Surf en luister hier naar www.woudreuzen.be 

een project van Hanafubuki

creatie
Sari Veroustraete (dramatische kunst)

Hanne Holvoet (beeldende kunst)
Samuel Baidoo (dans en beeldende kunst)

Xandry Van Den Besselaer (woordkunst)

Joris de Froidmont (film)

Technische ondersteuning

Caroline Mathieu

muziek 

Monokimono

Sari Veroustraete

Met steun van
Stad Antwerpen

Cinema Cartoons

Fameus

Stad Antwerpen 

De Vlaamse Overheid

Met dank aan

CC Gravenhof

Rataplan

Cinema Cartoons

Theatergarage

DeStudio

Campo Gent
Christine Dobbelaere

tekst website.jpg
bottom of page